Persbericht van SoftGroup

[Persbericht] SoftGroup verklaart zich vastbesloten om duurzame en verantwoorde ontwikkeling te bevorderen

24 januari 2022

 

SoftGroup verklaart dat het zich inzet voor meer duurzame en verantwoorde ontwikkeling

 

Het bedrijf kondigde de eerste editie van het duurzaamheidsverslag 2020-2021 aan

 

Sofia, Bulgarije, 24 januari 2022 – SoftGroup, de beste leverancier van end-to-end traceerbaarheidstechnologie in de CEE-regio, verklaart vandaag zijn engagement om duurzame en verantwoorde ontwikkeling te bevorderen door de aankondiging van de eerste editie van het duurzaamheidsrapport voor 2020-2021. Het bedrijf neemt de doelstellingen waar die in overeenstemming zijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, die duurzame actieplannen bevatten op economisch, ecologisch en sociaal gebied.

 

De belangrijkste aandachtsgebieden die in het rapport aan de orde komen, zijn:

  • Toezeggingen om het welzijn en een gezond leven te verbeteren
  • Geslachtsgelijkheid
  • Bevordering van productieve werkgelegenheid en integratie
  • Duurzame industrialisatie en digitalisering
  • Partnerschappen nieuw leven inblazen voor duurzame ontwikkeling

 

De heer Venelin Dimitrov, CEO van SoftGroup, zei: “Toenemende gevoeligheid voor de kwesties van duurzaamheid en het begrijpen van het belang van onze bijdragers hebben ertoe geleid dat we een proces hebben ondernomen dat deze richtlijnen deelt. Begrippen als duurzaamheid, verantwoordelijkheid en waarden worden tegenwoordig zo vaak gehoord dat het lege buzzwords dreigen te worden. Het is daarom meer dan essentieel om goed na te denken over onze producten en diensten, en in het algemeen over onze bedrijfsaanpak.”

 

Dhr. Iordan Dunkov, Head of Strategic Partnerships, zei: “Nu, meer dan ooit tevoren, is de uitdaging noodzakelijk en urgent geworden. Daarom vinden we het essentieel om al onze klanten en partners te betrekken die samenwerken om elke duurzame actie te versterken. We zijn blij dat we verantwoordelijke medewerkers zoals Romaco hebben gevonden. We hebben er nu nog meer vertrouwen in dat het opbouwen van duurzame partnerschappen de hele waardeketen zal versterken en bredere sociale en ecologische voordelen zal opleveren.”

 

Dhr. Jörg Pieper – CEO van Romaco Groep, gedeeld: “Als het gaat om duurzaamheidsprojecten, is het aan de ene kant belangrijk om consistent te zijn met de uitvoering van acties, terwijl het aan de andere kant de manier van werken voortdurend moet evalueren om te zoeken naar verbeterpunten.

 

We volgen twee benaderingen bij het implementeren van onze duurzaamheidsstrategie: enerzijds Romaco ontwikkelt technologieën waarmee onze klanten duurzamer kunnen produceren; aan de andere kant proberen we onze eigen ecologische voetafdruk stap voor stap te verbeteren. Als fabrikant van farmaceutische machines laten we ons leiden door het principe "vermijden is beter dan verminderen is beter dan compenseren" bij het streven om het koolstofverbruik systematisch te verminderen.

 

We willen onder de verscheidenheid aan duurzame praktijken die we als bedrijf implementeren, ons productieprogramma voor machines zonder CO2-uitstoot noemen, het nieuwe Romaco-gebouw in Bologna, volledig gebouwd met duurzaamheidsconcepten en -kenmerken in de kern (om er maar een paar te noemen : zonnepanelen, gratis drinkwaterdispensers in plaats van plastic flessenwater, biolake, en nog veel meer), de voortdurende studie, in het laboratorium van elk van onze vestigingen, van nieuwe, milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen voor gebruik op onze machines, en onze meerdere bijenkolonies in Duitsland.”

 

 

Voor meer informatie over het duurzaamheidsprogramma en de routekaart van SoftGroup kunt u contact opnemen met marketing@softgroup.eu

 

Over SoftGroup

SoftGroup is een softwarebedrijf dat end-to-end traceerbaarheidstechnologie levert aan de farmaceutische industrie wereldwijd. Onze oplossingen dekken alle niveaus van het Track & Trace-proces, inclusief aggregatieprocessen in de farmaceutische productie.

SoftGroup is een Certified Gateway Provider en Trusted partner van de Europese Organisatie voor Geneesmiddelenverificatie (EMVO) En Bulgaarse Organisatie voor Geneesmiddelenverificatie (BgMVO) en een vertrouwde partner van GS1 Healthcare. Aanvullend, het bedrijf is een geaccrediteerde leverancier van oplossingen en integrator door het Russische Track and Trace-systeem (MDLP) voor zowel lokale fabrikanten als buitenlandse farmaceutische bedrijven.

 

CONTACTEN