zakelijke digitalisering

[Blog] De betekenis van "digitaal zakendoen"

 

 

Zakelijke digitalisering – belangrijk doel en verborgen voordelen voor de hele toeleveringsketen

 

 

 

 

 

Iedereen heeft het over digitalisering, investeringen in digitale transformatie, industrie 4.0 enzovoort. Deze trend zal zich echter blijven verspreiden en aan volume winnen. Uit de analyse blijkt dat het belang van de digitale markt in 2028 3.546,80 miljard dollar zal bedragen, met een CAGR van 22,1% tijdens de prognoseperiode.

 

We zijn het eens met de tendensen en prognoses, maar laten we dieper ingaan op waarom digitalisering zo nodig is, omdat achter al deze veranderingen een belangrijk doel en voordelen voor de bedrijven schuilgaan.

 

Ten eerste is het goed om uit te leggen waarom digitalisering essentieel is. Digitale transformatie betekent het toevoegen van digitale mogelijkheden aan de productieprocessen en het verbeteren van uw producten, bedrijfsmiddelen, werkomstandigheden en klantervaring. Digitalisering verbetert de algehele efficiëntie, waardoor beter risicobeheer, real-time monitoring en tijdige voorspelling mogelijk zijn, terwijl nieuwe kansen voor het genereren van inkomsten worden gevonden en de klantwaarde wordt vergroot. Deze digitale mogelijkheden automatiseren de processen en productaanpassing die de kern van de strategie vormen. Bovendien speelt digitale transformatie een leidende rol bij het voldoen aan de opkomende eisen van klanten, wat een essentieel concurrentievoordeel is in de constant veranderende economische omgeving. Digitalisering biedt echter ook operationele en productieve voordelen, zoals lagere bedrijfskosten en meer flexibiliteit en transparantie.

 

De verschillende voordelen van digitalisering brengen relevante voordelen met zich mee. Industriële digitale transformatie maakt het gebruik van verschillende praktijken en tools mogelijk die, in combinatie, aanzienlijk voordelig kunnen zijn voor:

 

voordeel Enerzijds verkort de automatisering van het proces de time to market. Het minimaliseert ook de reactietijd op de veranderingen in de markt, stimuleert innovatie en bereidt het bedrijf voor op eventuele verstoringen.

 

voordeel Het gebruik van digitale technologieën betekent het veranderen van het bedrijfsmodel en het bieden van nieuwe waardeproducerende kansen. Zoals we al vermeldden, maakt digitalisering het mogelijk om nieuwe producten en diensten te creëren, wat de deur opent voor nieuwe zakelijke kansen en inkomstenstromen. Bovendien maken de mogelijkheden van digitale applicaties betere bedrijfsanalyses mogelijk, waardoor het besluitvormingsproces wordt ondersteund door patronen te identificeren.

 

voordeel Digitalisering maakt het mogelijk om digitale workflows te creëren, kritische controlecontroles af te dwingen en menselijke fouten te verminderen. Dit weerspiegelt de algehele efficiëntie, waardoor de bedrijven de operationele kosten kunnen verlagen. Het combineren van digitale technologieën, analyses en gestroomlijnde operaties verhoogt de productiviteit en heeft invloed op de algehele prestaties en KPI's van het bedrijf.

 

Als u de mate van digitalisering van uw bedrijf wilt evalueren, controleert u de volgende factoren:

  • Focus op datagedreven oplossingen (datastrategie, geautomatiseerde datastroom)
  • Risicobeheer (technologieën voor planning, tests en voorspellingen van productieresultaten)
  • Implementatie van Business en IT (integratie van applicaties/platforms die waarde toevoegen aan uw proces en workflow)