Polityka prywatności danych i plików cookie

 

Wprowadzenie

 

Twoja prywatność jest dla nas ważna. Niniejsza Polityka prywatności i plików cookie ("Polityka") ma na celu wyjaśnienie, w jaki sposób gromadzimy, przechowujemy, wykorzystujemy i ujawniamy Twoje dane osobowe za każdym razem, gdy korzystasz z naszej strony internetowej (www.softgroup.eu), naszych produktów i usług lub wchodzisz w interakcje z nami w różnych celach. Niniejsza Polityka opisuje rodzaj informacji, które możemy zbierać od Ciebie lub jakie możesz nam przekazać, oraz nasze praktyki gromadzenia, wykorzystywania, utrzymywania, ochrony i ujawniania tych informacji.

W SoftGroup szanujemy Twoją prywatność i zobowiązujemy się do jej ochrony poprzez przestrzeganie niniejszej Polityki. Przetwarzamy Twoje dane osobowe w oparciu o podstawowe zasady przejrzystości i uczciwości, legalności, minimalizacji i prywatności.

Prosimy o uważne zapoznanie się z niniejszą Polityką, aby zrozumieć nasze zasady i praktyki dotyczące danych osobowych oraz sposobu, w jaki będziemy je traktować. Jeśli nie zgadzasz się z nimi, Twoim wyborem nie jest korzystanie z naszej strony internetowej, naszych produktów i usług lub interakcja z nami.

 

Kim jesteśmy

 

Administrator danych („my” lub „nas”) jest SoftGroup AD, spółką zarejestrowaną w bułgarskim rejestrze handlowym z agencją rejestracyjną Republiki Bułgarii pod numerem identyfikacyjnym
204547054, z siedzibą i adresem zarządu 49, Bulgaria Blvd., 8 piętro, Sofia, Bułgaria („Miękka grupa”).

Jakie dane zbieramy i w jaki sposób

Zgodnie z Ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych UE (RODO) dane osobowe definiuje się jako: „wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej („ osoba, której dane dotyczą ”); możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można zidentyfikować bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności na podstawie identyfikatora, takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane dotyczące lokalizacji, identyfikator internetowy lub jeden lub kilka szczególnych czynników fizycznych, fizjologicznych, tożsamość genetyczna, psychiczna, ekonomiczna, kulturowa lub społeczna tej osoby fizycznej ”.

SoftGroup gromadzi ograniczony zakres Twoich danych osobowych:

  • dane identyfikacyjne i kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, numer telefonu/telefonu komórkowego, adres e-mail, stanowisko i organizacja pracy, adres IP, jeśli jest to konieczne do określonego celu;
  • Twoje nagranie głosu, gdy dzwonisz do naszego zespołu pomocy technicznej;
  • Twój głos i/lub wizerunek, jeśli uczestniczysz w naszych wydarzeniach, jeśli zostały nagrane.

Gromadzimy Twoje dane osobowe bezpośrednio od Ciebie (np. gdy kupujesz usługę lub aplikację online, składasz zapytanie, subskrybujesz wydarzenie lub nasz biuletyn) lub pasywnie (np. podczas korzystania z narzędzi śledzących, takich jak pliki cookie przeglądarki). Możemy również zbierać informacje o Tobie pośrednio od stron trzecich (np. naszych partnerów biznesowych lub platform mediów społecznościowych).

„Informacje o użytkowaniu” lub „Dane o użytkowaniu” to informacje o aktywności online danej osoby, które same w sobie nie identyfikują danej osoby, takie jak typ przeglądarki, system operacyjny, najczęściej oglądane i odwiedzane strony oraz linki w naszej witrynie, wejście i wyjście z góry punkty, liczba wypełnień formularzy, czas spędzony na stronach, najczęściej pobierane pliki, najpopularniejsze słowa kluczowe używane poza witryną w celu kierowania klientów do naszej witryny, informacje zebrane za pomocą plików cookie i inne informacje o zdarzeniach urządzenia, takie jak aktywność systemu, awarie i ustawienia sprzętu. Automatycznie zbieramy dane o użytkowaniu, gdy wchodzisz w interakcję z naszą witryną. Za każdym razem, gdy korzystasz z witryny lub usług, wykorzystujemy informacje o lokalizacji z urządzenia mobilnego lub przeglądarki, aby dostosować usługi i sposób korzystania z witryny do Twojej lokalizacji.

Ogólnie rzecz biorąc, nie uważamy Danych o użytkowaniu za dane osobowe, ponieważ same dane o użytkowaniu zwykle nie identyfikują osoby. Dane osobowe i dane dotyczące użytkowania mogą być ze sobą powiązane. Różne rodzaje informacji o użytkowaniu również mogą być ze sobą powiązane, a po połączeniu mogą identyfikować osobę, przy czym zastosowanie będą miały zasady przetwarzania danych osobowych.

 

W jaki sposób wykorzystywane są Twoje dane i na jakiej podstawie prawnej

Poniżej przedstawiono informacje o celach, w jakich wykorzystujemy Twoje dane osobowe, podstawach prawnych i odpowiednich okresach przechowywania.

 

Działanie naszej strony internetowej

 

Podczas poruszania się po naszej stronie internetowej i interakcji z nią, możemy używać technologii automatycznego gromadzenia danych w celu gromadzenia pewnych informacji o Twoim sprzęcie, czynnościach i wzorcach przeglądania, takich jak: szczegóły Twoich wizyt na naszej stronie internetowej, w tym dane o ruchu, dane o lokalizacji, dzienniki , oraz inne dane komunikacyjne i zasoby, do których uzyskujesz dostęp i z których korzystasz na stronie internetowej; informacje o Twoim komputerze i połączeniu internetowym, w tym adres IP, system operacyjny i typ przeglądarki. Możemy również wykorzystywać te technologie do zbierania informacji o Twoich działaniach online w czasie i na stronach internetowych stron trzecich lub innych usługach online (śledzenie behawioralne). (więcej informacji można znaleźć w sekcji Cookies Policy niniejszej Polityki).

Przetwarzanie Twoich danych osobowych w celu obsługi naszej strony internetowej odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1,
lit. „f” RODO, przy czym naszym podstawowym prawnie uzasadnionym interesem jest obsługa, ulepszanie i personalizacja strony internetowej i usług, w tym lepsze zrozumienie, w jaki sposób użytkownicy uzyskują dostęp do strony internetowej i usług oraz z nich korzystają; świadczyć obsługę klienta i odpowiadać na preferencje użytkownika, w tym dostosowywanie języka i lokalizacji; zapewnić spersonalizowaną pomoc i instrukcje; dostosować nasz marketing; wykrywać, zapobiegać i łagodzić nieuczciwe lub nielegalne działania.

 

Dane osobowe przetwarzane w celu skontaktowania się z Tobą

 

Masz możliwość skontaktowania się z nami za pomocą formularza kontaktowego na naszej stronie internetowej, e-mailem lub telefonicznie lub przez naszego chatbota. Jeśli to zrobisz, informacje, które wprowadzisz w formularzu kontaktowym, Twój adres e-mail i/lub numer telefonu zostaną nam ujawnione i przetworzone przez nas.

Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych kontaktowych wynika z art. 6 ust. 1 lit. f RODO, przy czym mamy prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu Państwa zapytania i dalszej komunikacji. Jeśli skontaktowałeś się z nami w celu nawiązania relacji biznesowej z SoftGroup, podstawa prawna przetwarzania Twoich danych kontaktowych wynika z art. 6 ust. 1 lit. b RODO (szczegóły w rozdziale Dane osobowe przetwarzane w ramach relacji biznesowej niniejszej Polityki).

Zachowamy Twoje dane kontaktowe do czasu przetworzenia Twojej prośby i zaprzestania dalszej komunikacji. Ma to zastosowanie, jeśli skontaktowałeś się z nami w celu nawiązania i nawiązania relacji biznesowej lub skorzystania z prawa osoby, której dane dotyczą. W takim przypadku dane osobowe będą dalej przetwarzane na nowej podstawie prawnej i usuwane, gdy tylko cel przetwarzania zostanie spełniony, a ustawowe okresy przechowywania wygasną.

 

Dane osobowe przetwarzane w celach marketingowych

 

Możemy wykorzystywać Twoje dane, aby kontaktować się z Tobą pocztą, e-mailem lub w inny sposób z informacjami lub treściami SoftGroup na temat naszej działalności, usług i wydarzeń, ofert specjalnych i innych informacji, które naszym zdaniem uznasz za wartościowe, lub do wysyłania Ci komunikatów marketingowych lub biuletynów związanych z naszą działalnością. W naszym uzasadnionym interesie biznesowym (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. „f” RODO) jest dostarczanie Ci tych komunikatów, które uznaliśmy za istotne dla Twoich interesów.

Nasza strona internetowa oferuje bezpłatną możliwość subskrypcji biuletynów oraz pobierania lub uzyskiwania dostępu do określonych treści na aktualne tematy z naszych obszarów biznesowych. Aby zapisać się do newslettera, musisz się zarejestrować, podając swoje imiona i adres e-mail. Dostęp do niektórych treści witryny może wymagać wypełnienia formularza rejestracyjnego poprzez podanie danych osobowych, takich jak imię i nazwisko, adres e-mail i telefon, stanowisko i organizacja. W każdym przypadku podczas rejestracji Twoja zgoda zostanie uzyskana i zapisana za pomocą opcji opt-in, a Twoje dane będą przechowywane w naszej bazie danych klientów.

Subskrybując biuletyny lub uzyskując dostęp do zawartości naszej strony internetowej, możemy analizować profil i preferencje Twojego klienta oraz przeprowadzać wielokanałowe kampanie marketingowe za pomocą zautomatyzowanych narzędzi, kontaktować się z Tobą za pośrednictwem poczty e-mail lub wysyłać Ci broszury lub inne materiały reklamowe lub promocyjne.

Twoje dane osobowe są przechowywane podczas subskrypcji biuletynu. Jeśli wycofasz zgodę, Twoje dane nie będą już wykorzystywane w tym celu przetwarzania.

Zbieramy i przetwarzamy Twoje dane osobowe, gdy rejestrujesz się na organizowane przez nas wydarzenia. Wykorzystujemy te informacje do celów Twojego udziału w wydarzeniu i śledzenia materiałów z wydarzenia, statystyk odwiedzających i późniejszej reklamy. W takiej sytuacji przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, zgodnie z którym dbałość o klienta i jego pozyskiwanie stanowią nasze prawnie uzasadnione interesy.

Zwracamy uwagę, że niektóre z naszych wydarzeń mogą być utrwalane obrazem i dźwiękiem oraz udostępniane uczestnikom, publikowane lub udostępniane na naszej stronie internetowej po rejestracji lub udostępniane w naszych kanałach społecznościowych. Oprócz zdjęć i nagrań wideo w aparatach cyfrowych automatycznie zapisywane są metadane, takie jak lokalizacja i czas nagrania. Podstawą prawną sporządzania i przechowywania nagrań fotograficznych i wideo jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, gdzie naszym prawnie uzasadnionym interesem jest śledzenie i promocja wydarzenia. Jeśli nie zgadzasz się z powyższym przetwarzaniem Twoich danych osobowych, możesz zrezygnować z rejestracji na wydarzenie.

Dane zebrane podczas wydarzenia mogą być również przetwarzane w celach reklamowych. Przetwarzanie to opiera się na naszym prawnie uzasadnionym interesie (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO) w celu nawiązania ewentualnej relacji biznesowej z uczestnikami wydarzenia. Jeżeli podczas rejestracji na wydarzenie wyrazili Państwo zgodę na wykorzystywanie swojego telefonu i/lub poczty e-mail do kontaktów reklamowych, wówczas art. 6 ust. 1 lit. a RODO.

O ile nie istnieje prawnie określony okres przechowywania, usuniemy Twoje dane przetwarzane w celach marketingowych, gdy nie będą już potrzebne do zamierzonego celu. Jeśli informacje są wymagane w innych prawnie dozwolonych celach, nie zostaną usunięte, ale ich przetwarzanie w celach marketingowych będzie ograniczone.

 

Dane osobowe przetwarzane w ramach relacji biznesowej

 

W ramach prowadzenia relacji biznesowej wykorzystujemy dane osobowe w celu:

  • nawiązywanie, nawiązywanie i prowadzenie relacji biznesowych z klientami, partnerami lub zainteresowanymi stronami;
  • wykonywanie naszych zobowiązań umownych z klientami, partnerami lub zainteresowanymi stronami;
  • obsługa i rozliczanie transakcji biznesowych;
  • działania reklamowe i marketingowe;
  • wsparcie i konserwacja produktów oraz diagnostyka i eliminacja błędów;
  • przekazywanie danych podmiotom trzecim lub usługodawcom w ramach zarządzania naszymi procesami biznesowymi,

zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO służy naszej firmie jako podstawa prawna.

W ramach relacji biznesowej możemy przetwarzać Twoje dane również na podstawie art. 6 ust. 1,
lit. F RODO, przy czym naszym prawnie uzasadnionym interesem jest promowanie sprzedaży i prowadzenie działalności w sposób zadowalający naszych klientów i interesariuszy lub na podstawie Twojej wyraźnej zgody (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. RODO).

Usuniemy Twoje dane osobowe przetwarzane w ramach relacji biznesowej, gdy nie będą już potrzebne do zamierzonego celu lub Twoja zgoda zostanie wycofana, chyba że przechowywanie informacji jest wymagane przez prawne wymogi dotyczące przechowywania.

 

Przetwarzanie Danych Osobowych przez Dział Wsparcia Technicznego

 

SoftGroup przetwarza dane osobowe, które przekazujesz nam podczas kontaktu i komunikacji z naszym Działem Wsparcia Technicznego przez telefon, e-mail lub nasz system biletowy. Takie dane obejmują Twoje imię i nazwisko, telefon, adres e-mail i ewentualnie stanowisko w Twojej organizacji. Jeśli skontaktowałeś się telefonicznie z naszym Działem Wsparcia Technicznego, rozmowa zostanie nagrana, o czym zostaniesz wcześniej ostrzeżony.

Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO) w celu poprawy obsługi i satysfakcji naszych klientów oraz zapewnienia wsparcia technicznego naszych produktów, dla których masz skontaktował się z nami.

Twoje dane osobowe w postaci nagrań głosowych są przechowywane przez okres do 3 miesięcy od ich przekazania, a następnie są automatycznie usuwane. Dane osobowe dostarczone przez e-mail lub nasz system biletowy są przechowywane przez czas trwania stosunku umownego między Twoją organizacją a SoftGroup oraz przez okres 3 lat po jego rozwiązaniu.

 

Ujawnianie informacji

 

Naszym celem jest ograniczenie udostępniania przez nas Twoich danych osobowych, które zbieramy lub które przekazujesz nam zgodnie z niniejszą Polityką. Jednak czasami musimy korzystać z partnerów lub podmiotów przetwarzających, aby zapewnić Ci żądane usługi i lepsze wrażenia, w celach opisanych powyżej lub mieć inny uzasadniony powód, aby ujawnić Twoje dane osobowe.

Możemy ujawnić dane osobowe:

  • kontrahentom, usługodawcom i innym stronom trzecim, z których korzystamy, aby wspierać naszą działalność i osiągać cele, dla których informacje są ujawniane i które są związane zobowiązaniami umownymi do zachowania poufności danych osobowych i wykorzystywania ich wyłącznie do celów, dla których ujawniamy to do nich;
  • jeśli jest to konieczne do zrealizowania celu, dla którego przekazujesz informacje;
  • za Twoją zgodą, w tym niestowarzyszonym partnerom marketingowym;
  • w razie potrzeby do egzekwowania naszych praw, ochrony naszej własności lub ochrony praw, własności lub bezpieczeństwa innych osób lub w razie potrzeby do wsparcia funkcji audytu zewnętrznego, zgodności i ładu korporacyjnego;
  • w związku z fuzją, sprzedażą, przejęciem lub inną zmianą własności lub kontroli przez SoftGroup. W przypadku wystąpienia jednego z tych zdarzeń dołożymy uzasadnionych starań, aby powiadomić Cię, zanim Twoje dane zostaną przekazane lub zostaną objęte inną polityką prywatności;
  • gdy jest to wymagane przez prawo, na przykład w odpowiedzi na wezwanie do sądu, rozporządzenie, wiążące nakaz organu ochrony danych, organu egzekucyjnego lub sądu; w trakcie procesu prawnego lub regulacyjnego.

Należy pamiętać, że możemy wykorzystywać i ujawniać dane osobowe o Tobie, które nie umożliwiają identyfikacji użytkownika, tj. dane osobowe w formie zagregowanej, która już Cię nie identyfikuje, bez ograniczeń.

 

Czy muszę podać Dane Osobowe?

Co do zasady, wyrażenie przez Ciebie jakiejkolwiek zgody oraz podanie jakichkolwiek danych osobowych w ramach niniejszej Umowy jest całkowicie dobrowolne; generalnie nie ma dla Ciebie żadnych szkodliwych skutków, jeśli zdecydujesz się nie wyrazić zgody lub nie podać danych osobowych. Istnieją jednak okoliczności, w których nie możemy podjąć działań bez określonych danych osobowych, na przykład dlatego, że te dane osobowe są wymagane do przetworzenia Twoich zapytań, zamówień lub zapewnienia dostępu do oferty, biuletynu lub wydarzenia. W takich przypadkach, bez odpowiednich danych osobowych, SoftGroup nie będzie niestety w stanie dostarczyć Ci tego, o co prosiłeś.

 

Gdzie przechowujemy Twoje dane osobowe

 

Dane, które od Ciebie zbieramy, będą przekazywane i przechowywane na terenie Unii Europejskiej. SoftGroup podejmie wszelkie niezbędne kroki, aby zapewnić, że Twoje dane będą traktowane w sposób bezpieczny i zgodny z niniejszą Polityką. Wszystkie informacje, które przekazujesz SoftGroup, są przechowywane na bezpiecznych serwerach. Niestety przesyłanie informacji przez Internet nie jest całkowicie bezpieczne. Chociaż dołożymy wszelkich starań, aby chronić Twoje dane osobowe, nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa Twoich danych przesyłanych za pośrednictwem elektronicznych kanałów komunikacji; każda transmisja odbywa się na własne ryzyko. Po otrzymaniu Twoich informacji zastosujemy rygorystyczne procedury i funkcje bezpieczeństwa, aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi.

 

Przekazywanie danych osobowych do krajów trzecich

 

Czasami możemy przekazywać dane osobowe odbiorcom znajdującym się poza EOG do tzw. państw trzecich.

Jeżeli takie przekazanie okaże się konieczne, zapewnimy, że albo odbiorca danych zapewni odpowiedni poziom ochrony danych (np. ze względu na decyzję Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności dla danego kraju lub ze względu na umowę opartą na tzw. klauzulach wzorcowych UE z odbiorcą) lub wyraziłeś zgodę na przelew.

 

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji i profilowanie

 

Twoje dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

 

Jakie są Twoje prawa do ochrony danych

 

Z zastrzeżeniem obowiązującego prawa bułgarskiego i europejskiego, masz następujące prawa w odniesieniu do przetwarzanych przez nas Twoich danych osobowych:

  • możesz zażądać dostępu do Twoich danych osobowych, które przechowujemy. Jeśli zgłosisz takie żądanie, udzielimy Ci wszelkich informacji o celach przetwarzania, kategoriach przetwarzanych danych, kategoriach odbiorców, okresach przechowywania danych, Twoich prawach do sprostowania, usunięcia lub ograniczenia danych, do których uzyskałeś dostęp, jeśli dotyczy. Tam, gdzie to możliwe, zapewnimy zdalny dostęp do bezpiecznego systemu, który zapewni Ci bezpośredni dostęp do Twoich danych osobowych;
  • masz prawo do poprawiania (poprawiania) ewidencji Twoich danych osobowych prowadzonej przez SoftGroup, jeśli jest ona niedokładna;
  • możesz poprosić SoftGroup o uzupełnienie lub aktualizację Twoich danych osobowych;
  • możesz cofnąć zgodę na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania przed cofnięciem;
  • możesz również zażądać od SoftGroup zaprzestania wykorzystywania Twoich danych do celów marketingu bezpośredniego;
  • możesz zażądać ograniczenia przetwarzania danych (i) na okres pozwalający nam zweryfikować prawidłowość Twoich danych osobowych w przypadku, gdy kwestionujesz prawidłowość Twoich danych osobowych; (ii) jeśli przetwarzanie jest niezgodne z prawem i chcesz ograniczyć swoje dane osobowe zamiast je usuwać; (iii) jeśli chcesz, aby SoftGroup zachowała Twoje dane osobowe, ponieważ potrzebujesz ich do obrony w kontekście roszczeń prawnych; lub (iv) jeśli wniosłeś sprzeciw wobec przetwarzania, ale musimy sprawdzić, czy istnieją uzasadnione podstawy do takiego przetwarzania, które mogą być nadrzędne wobec Twoich praw;
  • możesz zażądać usunięcia swoich danych osobowych, jeśli (i) Twoje dane osobowe nie są już potrzebne do celów przetwarzania danych; (ii) wycofałeś zgodę na przetwarzanie danych wyłącznie na podstawie takiej zgody; (iii) wniosłeś sprzeciw wobec przetwarzania danych; lub (iv) dane osobowe muszą zostać usunięte w celu spełnienia obowiązku prawnego obowiązującego SoftGroup. Podejmiemy uzasadnione kroki w celu poinformowania podmiotów, które mogą być zaangażowane w przetwarzanie danych o takim usunięciu;
  • masz prawo do złożenia skargi do właściwego organu ochrony danych, jeśli masz wątpliwości dotyczące sposobu, w jaki SoftGroup przetwarza Twoje dane osobowe;
  • jeśli jest to technicznie możliwe, SoftGroup na Twoje żądanie przekaże Ci Twoje dane osobowe lub przekaże je bezpośrednio innemu administratorowi. Masz prawo do otrzymywania swoich danych osobowych w ustrukturyzowanym i standardowym formacie.

 

Na Twoje żądanie dostępu do Twoich danych osobowych SoftGroup podejmie wszelkie niezbędne działania, aby bezpłatnie przekazać Ci odpowiednie informacje o przetwarzaniu. Jeżeli żądanie jest nieuzasadnione lub nadmierne, w szczególności ze względu na jego powtarzalność, SoftGroup może naliczyć rozsądną opłatę, uwzględniając koszty administracyjne powstałe w wyniku udzielenia informacji lub komunikacji lub podjęcia innych działań na podstawie żądania i może w uzasadniony sposób odmówić podjęcia działań.

 

pytania i Reklamacje

 

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej Polityki, przetwarzania Twoich danych osobowych lub chcesz skorzystać ze swoich praw do prywatności, skontaktuj się z nami poprzez e-mail: biuro@softgroup.eu.

W przypadku wątpliwości, czy Twoje prawa do ochrony danych osobowych zostały naruszone, możesz złożyć skargę do właściwego organu ochrony danych Republiki Bułgarii – Komisji Ochrony Danych Osobowych (CPDP) (w języku bułgarskim „Koмисия за защита на личните данни”, КЗЛД). CPDP odpowiada za ochronę danych osobowych zarówno w sektorze publicznym, jak i prywatnym.

Kontakt z CPDP:

Adres: Sofia 1592, 2 prof. Tsvetan Lazarov blvd
E-mail:  kzld@cpdp.bg
Strona internetowa: www.cpdp.bg

Cookies Policy

 

Technologie automatycznego gromadzenia danych

 

Dane nawigacyjne odnoszą się do informacji o Twoim komputerze i Twoich wizytach na stronie, takich jak adres IP, lokalizacja geograficzna, typ przeglądarki, źródło odesłania, długość wizyty i przeglądane strony.

Korzystamy z danych nawigacyjnych, aby obsługiwać i ulepszać naszą stronę internetową oraz zapewniać lepsze wrażenia podczas interakcji z SoftGroup. Możemy również wykorzystywać dane nawigacyjne samodzielnie lub w połączeniu z danymi osobowymi w celu dostarczania spersonalizowanych informacji o SoftGroup. Dane nawigacyjne, takie jak adres IP, służą do przybliżenia Twojej lokalizacji. Na przykład możemy użyć Twojej przybliżonej lokalizacji, aby dostarczyć przetłumaczoną treść lub wysłać e-maile w określonych godzinach w Twojej lokalnej strefie czasowej.

Możesz wyłączyć zbieranie i wykorzystywanie danych dotyczących Twojej lokalizacji za pośrednictwem przeglądarki, systemu operacyjnego lub ustawień na poziomie urządzenia. Zgoda dotycząca danych lokalizacyjnych może być w każdej chwili wycofana.

Pliki cookies, jako jedna z technologii automatycznego gromadzenia danych, można kontrolować za pomocą ustawień przeglądarki. Należy pamiętać, że ustawienie zbyt restrykcyjnych kontroli plików cookie lub odrzucenie plików cookie może wpłynąć na możliwość korzystania z niektórych funkcji witryny internetowej SoftGroup. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie i innych technologiach oraz o tym, jak zarządzać ich użyciem, zapoznaj się z instrukcjami pomocy przeglądarki. Jeśli zdecydujesz się odrzucić lub usunąć pliki cookie, będziesz musiał powtórzyć ten proces, jeśli korzystasz z innego komputera lub zmieniasz przeglądarkę.

Informacje, które zbieramy automatycznie, są danymi statystycznymi i nie obejmują danych osobowych, ale możemy je zachować lub powiązać z danymi osobowymi, które zbieramy w inny sposób lub otrzymujemy od osób trzecich. Pomaga nam ulepszać naszą stronę internetową i dostarczać lepsze i bardziej spersonalizowane usługi, umożliwiając nam:

  • oszacować liczbę naszych odbiorców i wzorce użytkowania;
  • przechowywać informacje o Twoich preferencjach, co pozwala nam dostosować naszą stronę internetową do Twoich indywidualnych zainteresowań;
  • przyspieszyć wyszukiwanie;
  • rozpoznać Cię, gdy wrócisz na naszą stronę internetową.

 

Technologie, których używamy do automatycznego zbierania danych, mogą obejmować:

  • Pliki cookie (lub pliki cookie przeglądarki): Plik cookie to mały plik umieszczany na dysku twardym Twojego komputera. Możesz odmówić akceptacji plików cookie przeglądarki, aktywując odpowiednie ustawienia w przeglądarce. Jeśli jednak wybierzesz to ustawienie, możesz nie mieć dostępu do niektórych części naszej witryny. O ile nie dostosowałeś ustawień swojej przeglądarki tak, aby odrzucała pliki cookie, nasz system będzie wydawał pliki cookie, gdy skierujesz przeglądarkę na naszą stronę internetową.
  • Pliki cookie Flash: Niektóre funkcje naszej witryny mogą wykorzystywać lokalnie przechowywane obiekty (lub pliki cookie Flash) w celu gromadzenia i przechowywania informacji o preferencjach użytkownika oraz nawigacji do, z i na naszej stronie internetowej. Pliki cookie flash nie są zarządzane przez te same ustawienia przeglądarki, które są używane w przypadku plików cookie przeglądarki;
  • Sygnały nawigacyjne w sieci Web: Strony naszej Witryny i nasze wiadomości e-mail mogą zawierać małe pliki elektroniczne zwane sygnalizatorami sieciowymi (zwane również czystymi gifami, znacznikami pikselowymi i jednopikselowymi gifami), które pozwalają Firmie, na przykład, zliczać użytkowników, którzy odwiedzili te strony lub otworzył wiadomość e-mail oraz inne powiązane statystyki dotyczące witryny (na przykład rejestrowanie popularności niektórych treści witryny oraz weryfikacja integralności systemu i serwera);
  • Pliki cookie wydajności i funkcjonalności: Te pliki cookie służą do poprawy wydajności i funkcjonalności naszej strony internetowej, ale nie są niezbędne do korzystania z niej. Jednak bez tych plików cookie niektóre funkcje mogą stać się niedostępne;
  • Analityczne i dostosowujące pliki cookie: Te pliki cookie zbierają informacje, które są wykorzystywane w formie zbiorczej, aby pomóc nam zrozumieć, w jaki sposób nasza witryna jest używana lub jak skuteczne są nasze kampanie marketingowe, lub aby pomóc nam dostosować naszą witrynę do Ciebie;
  • Ciasteczka reklamowe: Te pliki cookie są używane, aby komunikaty reklamowe były dla Ciebie bardziej odpowiednie. Pełnią funkcje, takie jak zapobieganie ciągłemu ponownemu pojawianiu się tej samej reklamy, zapewnienie prawidłowego wyświetlania reklam dla reklamodawców, a w niektórych przypadkach wybór reklam opartych na zainteresowaniach;
  • Pliki cookie sieci społecznościowych: Te pliki cookie służą do udostępniania stron i treści, które uważasz za interesujące w naszej witrynie, za pośrednictwem zewnętrznych sieci społecznościowych i innych witryn internetowych. Te pliki cookie mogą być również wykorzystywane do celów reklamowych.

Nie zbieramy danych osobowych automatycznie, ale możemy powiązać te informacje z danymi osobowymi o Tobie, które zbieramy z innych źródeł lub które nam przekazujesz.

 

Zmiana niniejszej Polityki prywatności danych

 

Niniejsza Polityka może od czasu do czasu ulegać zmianom, aby odzwierciedlić zmiany w sposobie, w jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe. Zmiany te pozostaną jednak w pełni zgodne z obowiązującym prawem. Zachęcamy do okresowego przeglądania tej strony w celu uzyskania najnowszych informacji na temat naszych praktyk dotyczących prywatności. Powiadomimy Cię o wszelkich istotnych zmianach w niniejszej Polityce zgodnie z wymogami prawa.

 

Oprogramowanie do serializacji, agregacji i śledzenia produktów farmaceutycznych firmy SoftGroup

Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na warunki naszej Polityki prywatności i plików cookie oraz korzystanie z plików cookie. Polityka prywatności i plików cookie

Ustawienia cookie na tej stronie są ustawione na „pozwalają ciasteczka”, aby dać Ci najlepszy możliwy sposób przeglądania. Jeśli w dalszym ciągu korzystać z tej strony, bez zmiany ustawienia plików cookie lub kliknięciu przycisku „Akceptuję” poniżej Następnie użytkownik wyraża zgodę na to.

Close