traceerbaarheid is belangrijk voor de productie

[Blog] Waarom is traceerbaarheid belangrijk voor productie?

Traceerbaarheid is essentieel om consumenten het vertrouwen te geven dat de herkomstgegevens van producten worden beschermd. 

 

 

 

 

 

In de maakindustrie van vandaag is er veel aandacht voor traceerbaarheid en transparantie. Traceerbaarheid is essentieel om consumenten het vertrouwen te geven dat de herkomstgegevens van producten worden beschermd. Het terugroepen van producten kan fabrikanten elk jaar miljoenen kosten. Ze hebben een negatieve invloed op de reputatie van het bedrijf. De impact is des te opmerkelijker wanneer consumenten het vertrouwen in de fabrikant verliezen en stoppen met de aankoop van zijn producten. Met de grotere toewijding aan milieu-, sociale en bedrijfsgerelateerde kwesties zoals kwaliteitscontrole en naleving in de hele productie, beschouwen bedrijven op alle continenten traceerbaarheid als een prominentere prioriteit dan voorheen.

 

 

lamp idee Traceerbaarheid is essentieel om onverwachte zaken uit te sluiten en bespaart tijd en geld

 

Het afhandelen van traceerbaarheidsproblemen kan tijdrovend zijn voor bedrijven zonder speciale tools en processen. In sommige gevallen kan het onvermogen om een bewijs van oorsprong te leveren escaleren tot een kritieker zakelijk punt.

Traceerbaarheid heeft invloed op elk onderdeel van de toeleveringsketen en wordt een natuurlijke bron van informatie voor elke beweging van het product gedurende zijn levenscyclus. Het omvat de hele weg van het product, van de grondstoffen en componenten tot recycling en hergebruik.

 

 

 

lamp idee Traceerbaarheid vormt de basis van een groot deel van het productieproces

 

De relatie tussen de fabrikant en zijn product houdt niet op wanneer het de fabriek verlaat. Bovendien beginnen ze daar precies te groeien.

 

De mogelijkheid om grondstoffen te volgen en de kwaliteit van de componenten en materialen waar ze vandaan komen te begrijpen, heeft invloed op elk niveau van de toeleveringsketen. Het is onomstreden en op de lange termijn efficiënter om beslissingen te nemen op basis van tastbare feiten en gegevens dan afhankelijk te zijn van berekeningen.

 

 

 

lamp idee Mond-tot-mondreclame kan een opmerkelijke impact hebben op uw merkreputatie

 

Het natuurlijke en opgebouwde vertrouwen van kopers is een essentiële hulpbron voor alle merken. Daarom is het creëren van een positief merkimago een essentiële factor bij het ontwikkelen en behouden van marktsucces.

 

Een bedrijfsreputatie kan in het tijdperk van sociale media en internet heel snel eindigen. Het duurt niet lang voordat twijfels en zorgen stevig geworteld zijn in de hoofden en smartphones van klanten.

 

Met de relevante technologie en platforms die de mogelijkheid bieden om producten terug te roepen, de productie te volgen en vervangende onderdelen snel te matchen, kunnen de merkeigenaren hun reputatie beschermen en geld besparen. Door dit vermogen te combineren met een solide noodvoorziening voor crisisbeheer, is uw bedrijf goed voorbereid op alle scenario's.

 

 

 

lamp idee Traceerbaarheid is een essentieel onderdeel van elke branche

 

Door zich te concentreren op waar grondstoffen vandaan komen, wat er vervolgens gebeurt en hoe ze worden verwerkt, moet elk bedrijf traceerbaarheid vinden als onderdeel van hun dagelijkse werk. Mensen vinden het belangrijk waar hun producten vandaan komen, wie ze maakt en hoe ze worden gemaakt.

 

Consumenten geven ook om zakelijke ethos - in veel sectoren kiezen consumenten voor duurzamere versies naarmate hun bezorgdheid over het milieu toeneemt. Sinds 2016 hebben 65% meer consumenten het kopen van een product of het gebruik van een dienst vermeden vanwege de impact op het milieu.

 

 

 

lamp idee Betrokkenheid houdt niet op zodra een product de productielocatie heeft verlaten

 

De verantwoordelijkheid houdt niet op als een enkel product de productielocatie heeft verlaten. Om de verantwoordelijkheid daadwerkelijk te omvatten, moet u uw betrokkenheid van begin tot eind van 'de wieg tot het graf' uitbreiden. Dit betekent dat u verantwoordelijk moet zijn voor de producten totdat ze worden afgebroken voor recycling of verwijdering. Het probleem is dat er geen volledig traceerbaarheidssysteem was dat werkt voor alle gefabriceerde producten en verpakkingen, waardoor de merkeigenaar kan identificeren welke producten echt duurzaam zijn in elke fase van hun levenscyclus.

 


 

Traceerbaarheid is cruciaal voor uw bedrijfsvoering en bedrijfsvoering.