chatgpt heeft invloed op farma

[Blog] De impact van ChatGPT op de farmaceutische industrie

 

Met behulp van ChatGPT stapt AI verder in de farmaceutische activiteit

 

Het maakt niet uit hoe vaak u uw telefoon en laptop gebruikt of wat uw informatiebron is, u heeft ongetwijfeld de term gehoord - ChatGPT. Dat is niet zomaar een mooi woord dat maandenlang een trend zal zijn. ChatGPT is met andere woorden de toekomst. Maar aangezien we liever doorgaan, laten we beginnen bij de basis.

 

 

 

 

 

 

 

Wat is ChatGPT en waarom is het belangrijk?

 

De term staat voor Chat Generative Pre-trained Transformer, een AI-aangedreven chatbot. De tool maakt mensachtige gesprekken mogelijk, beantwoordt uw vragen en helpt u bij het verkrijgen van de benodigde informatie. ChatGPT bevindt zich al in de fase van het verzamelen van feedback en is openbaar.

 

ChatGPT is niet de op standaarden gebaseerde zoekmachine die webpagina's op internet indexeert. De AI-tool gebruikt de informatie die in de trainingsfase is 'geleerd'. Bovendien bewijst ChatGPT dat het een breed scala aan gebruikersfunctionaliteiten met toegevoegde waarde heeft.

 

 

 

Welke invloed zou ChatGPT hebben op Pharma?

 

De AI-tool kan het bedrijf op verschillende manieren ten goede komen, aangezien de farmaceutische industrie hierop geen uitzondering vormt.

 

  • Objectieve informatie

 

Ten eerste zou Farmaceutica ChatGPT kunnen gebruiken als een objectieve bron van informatie over verschillende aspecten. Dankzij de feedback-verzamelingsmethode kan de tool informatie verstrekken op basis van echt onderzoek en verschillende bewezen bronnen.

 

Door ChatGPT bijvoorbeeld te vragen naar de meest bewezen Track & Trace providers, krijg je een volledig antwoord over de koplopers in de markt vergezeld van een proof of concept.

 

Dit is het waardevolle deel, u ontvangt alles-in-één informatie van één plek. Uit de eerste hand is het bewezen, aan de andere kant is het niet nodig om een hele reeks websites over uw probleem te controleren.

 

 

  • Verbeterde efficiëntie en nauwkeurigheid

 

De functionaliteiten van de AI-tool zorgen voor snelle en accurate hulp in natuurlijke taal. Dat zou deelnemers aan de farmaceutische toeleveringsketen helpen om toegang te krijgen tot up-to-date opkomende informatie op een manier die gemakkelijk te begrijpen is. Soms kan al deze informatie voor regelgeving, serialisatie en aggregatievereisten er ingewikkeld uitzien, maar via ChatGPT kan het hele plaatje veranderen.

 

 

  • Gemakkelijke interactie

 

Het machine learning-model is ontworpen om intuïtief met gebruikers te communiceren. We proberen er bijvoorbeeld achter te komen of we specifieke en complexe taal moeten gebruiken. Het antwoord is niet. Met andere woorden, eenvoudige vragen, rijke antwoorden.