softgroup duurzame ontwikkeling

SoftGroup markeerde een mijlpaal voor zijn duurzame ontwikkeling door de "Advanced" ESG-status te verwerven

 

Een jaar lang boekte SoftGroup aanzienlijke vooruitgang in zijn algehele ESG-afstemming en verwierf het de "Advanced" ESG-status

 

Voor het tweede jaar ondergaat SoftGroup een analyse van ESG-criteria die de ethische impact en duurzaamheid van investeringen in een bedrijf meten. De algemene prestaties van ons bedrijf werden op drie niveaus onderzocht: milieu, sociaal en bestuur. De resultaten van de monitoring concludeerden dat SoftGroup de geavanceerde ESG-status heeft bereikt, waardoor de algehele ESG-prestaties tegen 20% gedurende een jaar zijn verbeterd. Bovendien weerspiegelden de inspanningen van het bedrijf ook het SGD-volwassenheidsniveau, aangezien uit de beoordeling bleek dat SoftGroup een niveau omhoog ging en Aligned SGD-volwassenheid bereikte.

 

Bij het evalueren van de robuustheid van de bestuursmechanismen van ons bedrijf en ons vermogen om milieu- en sociale risico's effectief te beheren, tonen de gegevens de status van onze verantwoorde ontwikkeling op de drie belangrijkste niveaus:

 

  • Milieu – 47% (3% ↑)
  • Sociaal – 79% (15% ↑)
  • Bestuur – 92% (25%↑)

 

 

De analyse toonde de huidige afstemming met de relevante doelstellingen van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. De SDG's die SoftGroup op één lijn brengt, zijn onderverdeeld in twee secties:

 

  • Over het algemeen uitgelijnd

 

duurzaamheidsdoel verantwoorde consumptie en productie

 

  • Meest uitgelijnd

 

duurzaamheidsdoel partnerschappen voor de doelen     duurzaamheidsdoel klimaatactie      duurzaamheidsdoel industrie innovatie en infrastructuur

 

Daarom laat het rapport zien wat de momenteel gebruikte mechanismen en maatregelen zijn die SoftGroup heeft toegepast voor elke afgestemde SDG, evenals de KPI's en doelstellingen die zijn vastgesteld voor 2025.

 

 

SoftGroup werkt voortdurend aan duurzame ontwikkeling. Op basis van het vorige rapport over onze ESG-prestaties en de daaruit voortvloeiende aanbevelingen heeft SoftGroup in de afgelopen 12 maanden veel stappen gezet om haar voetafdruk op de planeet te verbeteren. Reeds vanaf 2021 is een beleid voor reductie van het energieverbruik ingevoerd, waardoor SoftGroup in 2022 haar CO2-voetafdruk met 80% verkleint. Op sociaal vlak implementeerde het bedrijf met succes een programma voor continue verbetering van de werkomgeving, preventiemechanismen en verschillende maatregelen met betrekking tot diversiteit en gelijke kansen. Met betrekking tot bestuur heeft SoftGroup haar Gedragscode uitgegeven, waarin zij haar ondernemersverantwoordelijkheid en goed maatschappelijk verantwoord ondernemen verklaart.

 

Aan het einde van het impactrapport ontving SoftGroup aanbevelingen met betrekking tot de benodigde verbeteringen in de toekomst. De beoordeling is uitgevoerd door uIMPACT en is gebaseerd op eigen modellen, ontwikkeld door Urban Impact Ventures, een transformerende investeerder met een missie om de stedelijke levenskwaliteit te verbeteren.

 

 

 

Over de uIMPACT

 

uIMPACT is een zelfrapportage voor de beoordeling van de milieu-, sociale en bestuursstatus van bedrijven en hun overeenstemming met de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling op bepaalde niveaus van impactrealisatie. De dienstverlening van uIMPACT is gebaseerd op een eigen methodologie en jarenlange expertise op het gebied van duurzame ontwikkeling en impactbeleggen.