trends in de toeleveringsketen

[Blog] Supply Chain Trends – wat staat u te wachten?

Supply Chain Trends zijn een belangrijk onderdeel van elk bedrijfsplan 

 

 

 

 

 

 

We zitten midden in het tweede kwartaal van 2022 en het is het perfecte moment om te kijken naar trends in de toeleveringsketen die zich beginnen te vormen. Er moet rekening worden gehouden met veel factoren die onvermijdelijk van invloed zijn op de tendensen, zoals de pandemie, inflatie en geopolitieke situatie. Het blijkt dat de belangrijkste doelen voor de bedrijven zijn om de veerkracht en efficiëntie te vergroten en ononderbroken aan de behoeften van de klant te voldoen. Soms versnelt de focus op sommige aspecten echter de omstandigheden op andere gebieden. Concreet merkten we in ons werkgebied de volgende tendensen op:

 

 

Trends op korte termijn

 

Afhankelijk van de situatie en de toegenomen behoefte aan aanpassing daaraan, zijn de kortetermijntrends bekend maar zeer belangrijk:

 

 

Kostenbeheer

 

Dit is altijd een topprioriteit, maar de huidige economische situatie beïnvloedt in grote mate het grotere belang ervan. Het belangrijkste doel is om de kosten te verlagen zonder overbodige investeringen. Zo streven de bedrijven liever naar veerkracht om te investeren in toenemende diversiteit en het segmenteren van leveranciers. Dergelijke plannen vallen onder de langetermijnprioriteiten en hun realisatie hangt af van de prestaties van de kortetermijnvicieuze cirkel.

 

 

Efficiëntie verbetering

 

Efficiënt werken verlaagt de kosten. Efficiënt zijn helpt uw bedrijf groeien. En daar is niets willekeurigs aan. . Hoe efficiënter een faciliteit werkt, hoe minder afval er zal zijn. Verbeteringen in de productie-output elimineren de tijdrovende taken, waardoor de productiecyclus en respectievelijk de winst stijgen. Een trend als deze is niet alleen typisch, maar ook verplicht.

 

 

 

Trends op lange termijn

 

De aard van langetermijntrends vormt een uitdaging voor bedrijven. Enerzijds hangt het realiseren van deze tendensen nauw samen met de beste prestatie in de korte termijn. Aan de andere kant worden ze steeds belangrijker voor de business.

 

 

Digitale bijscholing

 

Het hebben van goed opgeleide medewerkers is tegenwoordig “een must”. Het tijdperk van digitalisering transformeerde de processen en deed de behoefte aan nieuwe vaardigheden ontstaan. Digitale bijscholing zorgt voor continuïteit van het personeelsbestand. Bovendien heeft de pandemie de digitalisering versneld – zonder technische vaardigheden zullen de bedrijven niet in staat zijn om aan de nieuwe digitale behoeften te voldoen. Op het eerste gezicht is dit een investering in de werknemers, maar het maakt deel uit van het langetermijnsucces van het bestrijden van de kloof in digitale vaardigheden.

 

 

Gegevensbeheer

 

Waar je ook kijkt, overal zie je data. Het is als een wapen, maar het is inderdaad het drijvende onderdeel van elk bedrijf in 2022. Gegevensbeheer, kwaliteit en acquisitie zijn cruciale onderdelen van supply chain-operaties omdat ze de totstandkoming van het productieproces en het minimaliseren van mogelijke fouten garanderen door de mogelijkheid te creëren voor echte -tijdbewaking. Met andere woorden, data is de toekomst, dus houd daar gelijke tred mee.

 

 

Digitalisering en automatisering van de productie

 

Digitalisering heeft de productie veranderd en gaat door. Industrie 4.0 biedt de mogelijkheid om de technologieën te gebruiken om bedrijfsresultaten te verbeteren. Het implementeren van slimme productie, cloudservices, AI en IoT verhoogt de efficiëntie, productiviteit en nauwkeurigheid in de branche.

 

 

Verhoog de duurzaamheid

 

Groen gaan is nog niet helemaal nieuw. De bedrijven begrijpen dat duurzaam beleid en duurzame praktijken voor hen kosteneffectief zijn. Het duurzame bedrijfsmodel kan veel kosten verlagen door innovatieve strategieën te implementeren en waarde te creëren. Daarom wint de trend van "groen ondernemen" aan kracht en zal het een hot topic blijven.

 

 

Concluderend zou kunnen worden gesteld dat de trends divers en multidimensionaal zijn. De industrie probeert deze in evenwicht te brengen en prioriteit te geven aan het creëren van meer kansen voor een betere diversiteit en segmentering van leveranciers, planning, productlevenscyclusbeheer en operationeel model in de toekomst.