[Interview] Venelin Dimitrov, CEO van SoftGroup: De crisis heeft ons geleerd dat dit het moment is om nieuwe kansen te grijpen

21 december 2021

 


 
 
 

We zijn erin geslaagd om ons te concentreren op waar we ongetwijfeld sterk zijn - de softwareontwikkeling, zegt de CEO van SoftGroup AD

 

 

 

 

 

Welke van de door de pandemie getroffen bedrijven zijn uw klanten en wat is er met hun bedrijf gebeurd? Heb je klanten gewonnen of verloren?

 

We zijn gericht op het ontwikkelen van technologische oplossingen voor de farmaceutische industrie. In de praktijk hebben we geen klant gehad die in verschillende mate en op verschillende manieren onaangetast was door de pandemie. Alle farmaceutische bedrijven werden aangemoedigd om op hoge snelheid te produceren om aan de vraag van de markt te voldoen en om uitdagingen te overwinnen, zoals snel in het digitale werkmodel stappen.

Wat ons erg trots maakt, is dat we in deze 18 maanden geen enkele klant hebben verloren; integendeel, we hebben er nieuwe gewonnen en onze activiteiten in nieuwe markten uitgebreid. De belangrijkste redenen waren onze snelle reactie en schijnbare benaderingen. En nog iets belangrijks: we hebben geen van onze collega's vrijgelaten, integendeel, ons team is gegroeid.

We veranderden het concept van werk, verdeling van taken en verantwoordelijkheden, communicatie tussen ons. We zijn nu efficiënter, maar we zullen meer tijd nodig hebben om volledig als overwinnaar uit deze nieuwe manier van werken te komen. Heel weinig tijd, maar toch tijd.

 

 

Is de focus van uw klanten veranderd, hun wensen, de omgeving waarin u communiceert? Is het belang en de plaatsing van traceerbaarheidssystemen binnen de bedrijfsstrategie veranderd?

 

Ja, en dit is normaal. Ten eerste 'smolt' de fysieke ontmoeting enige tijd weg. De online vergaderplatforms namen dit over, en voor mij was dat het beste wat er kon gebeuren. Voor het eerst konden we klanten uit het ene continent ontmoeten en op dezelfde dag in gesprek gaan met partners uit het andere deel van de wereld. Dat is zo tijdbesparend. Dat opende natuurlijk een andere deur voor ons – we kregen tijd om ons te concentreren op essentiële details en verbeteringen aan onze softwareservices.

Het digitaliseren van de supply chain en het leveren van automatisering binnen productieprocessen is een prioriteit, en onze klanten blijven met dezelfde kracht bewegen. In plaats daarvan veranderden de traditionele technieken en voerden ze een nieuw beleid in de richting van farmaceutische productie, waardoor de zaken nog eenvoudiger en efficiënter werden.

 

 

 

Wat zijn uw laatste projecten en de middellangetermijnstrategie?

 

Ondanks de COVID-19-situatie blijven bedrijven in de farmaceutische industrie evolueren naar digitalisering. Daarom blijven we oplossingen leveren die op basis van nieuwe technologieën hun processen en kosten optimaliseren.

Onze strategie is altijd geweest om onze diensten te ontwikkelen en te verbeteren. In de toekomst zal het hetzelfde zijn. De oplossingen waarin we investeren zijn gebaseerd op een brede toolbox, zoals IoT, slimme productie, cloudservices en big data. Daarom zijn wij van mening dat de end-to-end digitale supply chain-missie niet alleen mogelijk, maar ook volledig haalbaar is.

 

 

Wat zijn uw verwachtingen voor digitalisering in de supgelaagde kettingin 2022?

 

We zien dat de markt groeit en nog groter zal worden, aangezien de voordelen van track en trace-oplossingen al duidelijk zijn voor alle deelnemers in de toeleveringsketen. Daarom blijven veel landen grote inspanningen leveren om traceerbaarheidssystemen op te zetten en te implementeren. Ondertussen lijden veel van de bedrijven in de farmaceutische industrie onder een gebrek aan globalisering en vendor-locking-oplossingen, die hun productiviteit ernstig beperken en verschillende KPI's beïnvloeden.

Op basis van deze feiten en de duidelijk evoluerende technologie-industrie, verwachten we traceerbaarheidssystemen te ontwikkelen om te blijven groeien en ontwikkelen. Op deze manier zorgen we samen voor een veilig en beschermd gezondheidszorgsysteem en optimaliseren we de bedrijven dankzij intelligente oplossingen en technologieën.